Planera festen

Tips när du ska hyra

När ni hyr tält räkna med 1 kvm/per person. När ni planerar dukningen så tänk på att runda bord tar mer plats än rektangulära. Tänk efter om ni behöver någon extra yta för catering eller förvaring.

Vara ute i god tid med bokningen, och avboka hellre om uppslutningen inte blev vad Ni förväntat Er. Se också till att ni har lite extra glas och porslin i fall något skulle gå sönder.

Inbjudningskort

Redan här sätts stämningen för din fest. Inbjudningskortet ska vara lockande och spännande. Redan när inbjudningskortet ramlar ner i dina gästers brevlåda ska de börja längta till festen.

Tema

Välj ett tema för din fest, det gör att det känns välplanerat och välorganiserat. Ett tema kan vara så enkelt som en viss färg eller årstiden.

Dekoration

Våga dekorera ordentligt och skapa en personlig känsla. Experimentera med färg och form. Låt dekorationen framhäva temat.

Mat & dryck

Anlita en cateringfirma med goda referenser. Fråga om det finns möjlighet för dig att provsmaka menyn innan. Låt även maten och drycken följa temat för festen.

Lättillgängligt

Det ska vara enkelt och roligt att gå på fest. Välj en plats för festen dit det är enkelt för dina gäster att ta sig. Behöver du ordna med övernattning, eller gemensam transport? Tänk igenom det och erbjud det redan i inbjudan.

Varmt & välkomnande

Få alla att känna sig riktigt välkomna när det kommer till festen. Se till att de vet vad det ska göra på en gång så att de inte känner sig obekväma. Visa tydligt vart de kan hänga av sig ytterkläder och vart toalett finns.